Законът за кармата и катаклизмите

"Често ме питат за законите, по които се случва масовата смърт по време на конфликти и природни бедствия? Няма ли случайности и в този случай?

Оказва се, че и тук важи същият закон за кармата. Следователно няма случайности, всичко е последователно. Хората, които са нарушили определени закони, се събират на едно място и получават заслуженото.

Искам да ви обърна внимание, че това не е наказание. Бог и Вселената не наказват никого. Отново законът за възмездието означава ответно действие на заобикалящия ни свят върху определени наши мисли и постъпки.

Ето един пример. Според Ведите една от причините за войните на Земята е масовото избиване на животни. И това е очевидно. Всяка година в света се убиват няколко милиарда животни. Енергиите на насилие, страх и жестокост, които се освобождават по време на този процес, не изчезват безследно. Според закона за запазване на ресурсите те трябва да се превърнат в реалност. И има много такива примери. Оказва се, че хората с еднакви, сходни програми се събират, когато чашата е пълна. Но дори в тези ситуации, когато гибелта изглежда неизбежна, съдбата е благосклонна.

Преди няколко години цунами в Югоизточна Азия уби около 200 000 души. На семинара ни в Крим имаше семейство, което по това време е било на островите и е оцеляло по чудо. Ето какво ни разказаха те за необичайното си спасяване.

- В деня - разказва жената, - когато се случи трагедията, със съпруга ми решихме да отидем на планина, вместо да отидем на море. След дългата разходка по планинските пътеки спряхме да хапнем в малък уютен ресторант, разположен на самата скала в планината. Имаше прекрасна гледка към морето.

Когато ни донесоха храната и бяхме готови да ядем, се чу шум. Някой викаше на английски. Разбрахме само две думи: "Голяма вода".

Скоро се озовахме до колене във вода. Оказа се, че островът е бил ударен от огромна вълна - цунами. Когато вълнението утихна, се върнахме в хотела, ужасени от мисълта как ще се приберем в Русия. В крайна сметка паспортите и парите са оставени в хотела. А от къщичката вероятно не беше останало нищо. Но каква беше изненадата ни, когато при пристигането си открихме, че къщата ни е все още непокътната. И когато влязохме вътре, открихме, че стаята е пълна с вода, а куфарът ни седи на една маса в средата с всичките ни вещи, пари и документи в него, напълно сух. Спомних си, че бързахме и бях забравила да махна куфара от масата. Тогава съпругът ми ми каза: "Виждам, Маша, че ние с теб все още не сме толкова големи грешници.

По силата на съдбата те е трябвало да пострадат, но преди няколко години това семейство поема по пътя на духовното развитие, започва да се занимава със самоусъвършенстване, да се стреми към богоугодни дейности. С други думи, те са посели семената на добрата карма и тези семена са покълнали и са дали своя плод.

Често се случва благочестивата дейност да изпепели, да неутрализира последиците от негативната карма. И ако по волята на съдбата, както се казва, нещо е трябвало да падне върху главата ви, то в дадения момент това нещо ще прелети покрай вас."

"Открийте истинския си път" Валерий Синелников 

25.02.2022г.

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки.