Цветове, камъни и дни от седмицата

Още от древни времена хората вярват, че всеки ден от седмицата си има своя управляваща планета. Тези вярвания лесно могат да се приложат в съвременното ни ежедневие. Много хора се съобразяват с планетите, когато планират седмичното си меню, тоалета, който да изберат за всеки ден от седмицата или за определено мероприятие.

Тук ще обърна внимание на облеклото и аксесоарите и на това как да си отговорим по-лесно на въпроса „Какво да облека днес?“. Според планетата се определя какъв цвят (камък, метал или др.) ще е подходящ да се носи през този ден. Аксесоарите играят главна роля в случая като цветови акценти - ако имате бижута, амулети или дори късове от естествени камъни, е хубаво да ги носите или държите близо до себе си, съобразявайки се с управляващата планета за деня. Например вторник (на латински Martis dies – ден на Марс) се управлява от планетата Марс и през този ден е на късмет да носите цветове в червената гама. Полускъпоценните камъни за този ден също са според цвета им (гранат, родонит) или съдържанието на метал в тях (хематит) - все пак Марс е с ръждив цвят, заради високото съдържание на метал в състава си. 

Накратко, ако се допитаме до табличката по-долу и съгласуваме облеклото си и аксесоарите с управляващата за деня планета, със сигурност ще привлечем късмета на наша страна!

за всеки ден (2) 

13.04.2020г.

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки.