Лунен камък

По Джуди Хол

Находища: Индия, Шри Ланка, Австралия

Характеристики: Лунният камък е кристалът на новото начало. Както предполага името му, той е здраво свързан с Луната и интуицията. Камъкът е отразяващ, подобно на земния спътник, наедрява и намалява като Луната и напомня, че всичко е част от цикличната промяна. Най-ефективен е за успокояване на емоциите.

Лунният камък прави несъзнателното съзнателно и засилва интуицията и съчувствието. Насърчава ярките сънища, особено по време на пълнолуние.

Лунният камък традиционно се използва за засилване на психическите способности и за развитие на ясновидски способности. Той може да бъде носен като украшение, което засилва психическите способности.

В ментално отношение лунният камък отваря ума за бързи и ирационални импулси и за щастливото стечение на обстоятелствата. Трябва да се обърне внимание, че той не предизвиква илюзии в резултат на самозалъгване.

По отношение на темперамента лунният камък изглажда емоционалната нестабилност и стреса и стабилизира емоциите. Повишава емоционалната интелигентност. Разположен върху слънчевия сплит, кристалът извлича старите емоционални мотиви, така че да бъдат разбрани и преработени.

Във физическо отношение лунният камък силно се отразява на женския репродуктивен цикъл и облекчава произтичащите от менструацията дисбаланс и напрежение. Свързан е с епифизната жлеза и уравновесява хормоналното ниво, стабилизира диспропорцията във флуидите и настройва биоритмите. Полезен е в случай на шок; може да се използва за успокояване на хиперактивни деца.

Лечебни свойства: Луннията камък помага на храносмилателната и репродуктивната система, асимилира храните, елиминира токсините и задържането на течности и облекчава дегенеративните заболявания на кожата, косата, очите и органи като панкреаса и черния дроб. Идеален е при ПМС, помага за зачеване, по време на бременност, раждане и кърмене.

Може да се наложи жените да махат лунния камък при пълнолуние.

moonstone_1

14.04.2020г.

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки.